Încălțămintea potrivită pentru primii pași.

19/02/2024

Nu sunt expertă, dar am citit, am analizat și am folosit diferite modele de încălțăminte fiind mamă a 3 copii. Și pot spune cu verticalitate că recomand să se folosească o încălțăminte minimalistă, din materiale naturale și flexibilă. Un copil mic, atunci când face primii pași, îndoaie talpa și o răsucește în diferite direcții. Primul copil, când începuse să meargă, avea pantofii foarte rigizi, și sincer vorbind îi venea foarte greu să se miște, parcă era în ghips. De aceea când a apărut cel de-al treilea copilaș, sigur știam ce papucei trebuie să poarte pentru a se mișca liber și confortabil. Iar pentru a oferi confort maxim și libertate deplină de mișcare, pantofii cu talpă moale și flexibilă se dovedesc a fi perfecți și sunt nu doar funcționali, ci și confortabili. Modelul potrivit îl va face pe copil să simtă ca și cum ar fi desculț. Fizioterapeuții spun că piciorul copilului nu are nevoie de sprijin, așa cum se credea odată, ci de libertate și mobilitate, ceea ce susține dezvoltarea corespunzătoare a mușchilor și oaselor. Piciorul care este blocat într-un pantof rigid – va avea degetele imobilizate, ceea ce va duce la dezechilibru în timpul mersului. Recomandarea mea este să lăsați copiii să meargă desculț – acest lucru influențează pozitiv dezvoltarea mușchilor, ligamentelor și a creierului, conform pediatrilor. Nu uita, pentru dezvoltarea corectă a copilașului tău, baza este un picioruș sănătos! Cu drag, mama a 3 copilași!

Coș

Nu ai niciun produs în coș.

  Formular pentru comenzi personalizate!

  Vă rugăm să completați câmpurile de mai jos cu detaliile exacte ale comenzii dumneavoastră personalizate pentru papucei. Un membru al echipei noastre vă va contacta în cel mai scurt timp posibil pentru a confirma comanda și a discuta orice detaliu suplimentar. Vă mulțumim pentru interesul dumneavoastră!
  Macco

  1. Pe o foaie de hârtie, punem piciorul gol al copilului (e important să fie în picioare, astfel încât masa corporală să se distribuie bine pe talpă).

  2. Creionăm o linie dreaptă la degetul mare (A) și una la călcâi (B).

  3. Cu o riglă măsurăm lungimea dintre A și B.

  La numărul obținut, recomandăm să adăugați o rezervă de cca +0,5mm max +0,8mm.

  Dacă sunteți între mărimi, recomandăm să alegeți mărimea mai mare pentru a oferi libertate degetelor și unghiilor.

  La copiii sub 18 luni, mai ales dacă sunt la primii paşi, încălțările trebuie să fie cu maxim 7 mm mai mari - recomandat 5 mm - iar la copiii peste 2 ani care deja merg cu ușurință vă sugerăm să comandaţi papucei cu 7-10 mm mai mari.